Glukosbelastning, flytt och vecka 30

Ja jag tog mig till vecka 30, men egentligen så tänker jag att jag vill nå 30 fullgågna veckor... och det är på torsdag nästa vecka. Men ändå, det känns mycket bra att se att det lixom närmar sig. Gött att komma närmare och närmare att ha de små sprattelkillarna här! För det är dom verkligen... sprattelkillar. Tror dom kommer bli kickboxare eller nåt. Fullt ös inne i magen för det mesta. Och gärna när mamma ska sova eller försöka vila lite.
 
Nu har vi flyttat iallafall, det gick bra men jag var helt slut av att bara vara igång hela dagen. Vi har inte packat upp allt än, men nästan. Det är fortfarande rörigt här hemma, men det får ta sin tid. Jag orkar inte greja så mycket som jag vill så det är bara att finna sig i det. Förhoppningsvis så kommer vi greja en del i helgen tillsammans jag och M, men vi får väl se hur det blir. Han är rätt sliten efter att ha jobbat dubbla jobb nu en månad. Så jag vill inte pressa honom för hårt. Min mamma var här och hjälpte mig i veckan att packa upp massor. Kändes jätteskönt! Vi lagade även en massa matlådor att ha i frysen när bebbarna kommer, SÅ himla värdefullt! Tack snälla mamma! 
 
Har varit och gjort glukosbelastning i veckan. Det gick bra. Värdet innan var bra och värdet efter var bra, så jag slipper göra om det iallafall. Skönt, för det var ingen rolig historia alls... BLÄ! Man måste ju göra det på fastande mage och sen dricka den där lösningen... huvva! Sen vänta i två timmar på sjukhuset. Men men, det gick ju som sagt bra ändå och jag slipper göra det igen. 
 
Nästa vecka är det BM-besök, föräldrautbildning för tvillingföräldrar och sen läkarbesök. Veckan efter det är det UL igen. Känns lite konstigt att åka till denna nya mottagning... men jag finner mig väl kanske tillrätta ändå så småningom.
 
Jag börjar bli lite stressad över att komma iordning med skötbord och sånt. Vi har ett stort badrum, men lite dåligt planerat på nåt vis. Mamma kom på när hon var här att vi kan ju ha skötbordet på badkaret... och det var ingen dum idé alls. Har hittat ett på blocket som jag mailat på så får vi se om det finns kvar. Annars får vi väl köpa ett nytt. Tror det blri en bra lösning då vi inte använder badkaret så himla ofta och skötbordet är hur som helst lätt att plocka av om man vill bada.
 
Sen behöver vi byråar att lägga bebbarnas kläder i... det ska vi försöka få till från IKEA. Jag gjorde en provbeställning på deras hemsida men leveransen var i början på april och så länge vill jag inte vänta. Så jag beställde allt som jag vill ha/behöver som går att skicka med postpaket, det kommer om en vecka. Sen får vi försöka ta oss till IKEA och fixa byråar för egen maskin. Men jag tänkte att då slipper vi knalla runt och plocka allt det där som jag tänkt att jag vill ha. Jag orkar nog inte med att gå på Ikea mer än in och ut möjligen, så att gå och plocka en massa saker känns ohållbart. Hämta byråar och gå och betala tror jag att jag fixar. 
 
Men jag ska säga att det är nog inte länge till som jag kan ta mig ut på några större äventyr alls. Fy sjutton vad kroppen protesterar! Ont överaltt, magen är tung och jag blir slut på en gång. Men som sambon sa idag: "Tänk på att du är ju mer än fullgången nu egentligen!" Och det är ju sant. Mitt SF mått för en måndag sen var ju lika stort som på en fullgången graviditet. Så... visst är det inte konstigt att det känns i kroppen. Hade jag burit bara en hade jag varit färdig nu. Inte tidsmässigt, men om man går på magstorleken. 
 
Jag hoppas ju att dom stannar minst 6 veckor till och att jag får må ok fram tills dess. Men jag inser att jag lär nog boa klart så smått och fixa det sista så jag slipper känna att det är en massa saker som måste göras. För snart finns inte ork till det!

Inskrivning och UL

I veckan var jag ju då iväg och skrev in mig på mödravården i vår nya stad. Det var lite pirrigt! Först var det UL på förmiddagen, lite annat upplägg än vad dom har här hemma. Här hemma kör dom en läkare och en sköterska som tillsammans tittar. Dit vi flyttar kör dom så att sköterskan, det är en barnmorska tror jag, gör själva undersökningen och spelar även in en del sekvenser på hjärtat mm. Sen kollar en läkare på alla bilder och videosekvenser, ser läkaren då nåt som han/hon vill kika mer på så kallas man igen.
 
Men det gick iallafall jättebra och allt såg fint ut. B1 låg nu med huvudet ner och fötterna upp under revbenen på min högra sida. B2 ligger i tvärläge med huvudet åt vänster och ben och rumpa åt höger. Så alla benen är åt det hållet just nu, inte konstigt att det är där jag känner som mest oftast då :) Dom väger ca ett kilo styck nu så dom är inte pyttiga iallafall. Tror dom lägger på sig ca 200 gram i veckan nu... Fort går det! När det är enäggs så planar det ut oftast efter vecka 30 så dom blir nog inga jättebebisar, men inga småfisar heller hoppas jag.
 
Sen efter det var det barnmorskan, hon var lite vimsig tyckte jag. Men jag antar att det är inte helt enkelt att ta emot en person som haft en tuff tid innan graviditeten och har en tjock lunta med papper med sig som man ska gå igenom. Vi hade lite så där ont om tid dessutom så hon lovade att vi skulle prata mer om allt nästa gång vi sågs. Så vi får se då :) Hon var inte på nåt sätt dålig, inte alls. Mest bara lite så där ofokuserad. Det kändes ok iallafall.
 
Nu har jag en massa saker inbokat... Glukosbelastning, UL, Föräldrautbilning och läkarbesök. Sen ska vi väl försöka komma med på nån vanlig föräldrautbilning med... Så kanske man kan hitta lite folk som kommer vara hemma samtidigt som jag. Får väl se hur det går.
 
I övrigt tror jag att alla inköp börjar bli klara, måste försöka sätta mig nån dag och pricka av mina listor. Det är nog mest lite smått som saknas tror jag. bland annat lite blöjor och sånt. Även skötbord saknas, men det ska vi fixa ett när vi har flyttat. Tänker mig faktiskt att jag vill bygga ett... eller... M får bygga :) Skulle gärna vilja ha ett som är lite större än de vanliga. Mest för att när jag är ensam så kan båda vara med mig där och när vi är båda kan vi byta samtidigt. Får se hur det blir. Det behöver ju inte bli så komplicerat alls, men jag ska bara tänka ut nåt bra :)
 
Vi får ett stort badrum, så det ska nog gå bra att få plats. Men jag har en tanke om att inte ha det i badrummet... kanske ha det i bebisrummet. Det enda är att då ska man hämta vatten varje gång och så där... tänker att det kanske är lite rörigt. Aja, det reder sig. Nåt i denna stilen kanske:
 
http://jennyshus.webblogg.se/2009/november/barnrummet.html 
 
Kanske inte fullt så brett, men iallafall lite bredare än ett vanligt enkelt. Kanske helt enkelt köper två billiga och ställer ihop :)
 
Igår gick jag in i vecka 28, så mitt första mål närmar sig! Vecka 30 känns som ett bra första mål. Två veckor bara, skönt! 

Veckorna går bara!

Vecka 26 har jag tagit mig till. Det bara rullar på. Jag blev sjukskriven på heltid i mitten på januari. Det fungerade tyvärr inte att jobba efter att jag kom tillbaka från ledigheten över jul. Jag kände att det blev för tungt. Jag fick jätteont i fogarna, sov fruktansvärt dåligt och mådde illa av tröttheten. Läkaren och M tyckte att det var dags att inse faktum, dags att gå hem.
 
Kändes på ett sätt bra, skönt att kunna vila när jag behövde. Sen kändes det jobbit mot jobbet. Men dom tog det så bra så det gick bra ändå. Nu när det gått några veckor så känns det verkligen att det var hög tid att gå hem när jag gjorde. Nu orkar jag inte göra några stora utflykter ens en gång. Dte blir korta ärenden och sen hem och vila. Känner mig helt slut av att bara åka till affären och handla, även om sambon är med.
 
Men vi har iallafall bokat flyttfirma inför flytten och städfirma som ordnar med städningen. Så det som ligger på oss nu är packning. Men det tar vi pö om pö. Jag tar nån låda då och då. Så det kommer bli bra. Våra mammor kommer och ska hjälpa oss med det helgen innan vi flyttar sen, så det är inget som stressar mig alls faktiskt. 
 
Nästa vecka ska jag till vår nya stad och skriva in mig på mödravården. Har fått alla UL-journaler härifrån och ska även få resterande journal av min BM imorgon. Känns lite pirrigt men samtidigt helt ok. Det blir först ett UL och sen inskrivning. Det var skönt att det fungerade att få både och på samma dag iallafall. Jag passar på att hämta nycklarna till nya lyan oxå då samma dag. Tar med mig mamma dit så jag slipper åka själv. Det kändes lite som det "värsta", att åka själv dit upp. Eller att köra själv rättare sagt, vill gärna ha med nån i bilen. Så lilla mamsen åker med :)
 
Sambon börjar nytt jobb idag. Han kommer vara både stressad och ha fullt upp, så jag tänkte att han inte kommer kunna följa med till barnmorskan där på inskrivningen. Kanske han borde göra egntligen, men det blir en heldag så det fungerar inte riktigt. Han får iallafall ledigt när vi ska flytta, det är väl det viktiga egentligen :)
 
Bebbarna där inne sparkar runt iallafall och ultraljuden som vi gjort fram till nu har varit utan anmärkning hela vägen. Känns jättebra! Läkaren sa sist att fortsätter dom så här kommer det gå utmärkt för dem. Dom ligger på +1% och +10% över kurvan för enlingars tillväxt :) Skönt! Bättre med lite stora bebbar än lite små. Allra helst när man vet att dom planar ut sen ju närmare förlossningen vi kommer. Så om jag förstod det rätt så väger dom nu nånstans mellan 750 gram och 830 gram. Pluttar! Men ändå stora pluttar :)
 
Så... jaa... just nu tuffar det på. Ont, tungt och lite så där. Men det känns ändå mer och mer som att vi kommer ro detta i mål. Heja bebbarna!
 
 

bebisfrot.blogg.se

Tankar och funderingar kring bebislängtan...

RSS 2.0