Hej och hå :)

Ja just nu känns det lite så, hej och hå. Magen växer och jag är trött. Imorgon ska jag till en arbetsterapeut och få skenor för handlederna, det verkar som jag fått karpaltunnelsyndrom (ger domningar i händerna). Igår började slemhinnorna i näsan blöda lite smått. Jag sover typ så fort jag lägger mig på soffan eller sätter mig på bussen. Jag blir avgrundshungrig på två röda sekunder. Jag har ont i huvudet typ hela tiden. Magen krånglar. Hej och hå!
 
Men i övrigt mår jag bra! Illamåendet är inte så illa längre i alla fall. Och det börjar verkligen kännas som om vi ska få en liten. Det är klart att det känts av tidigare, men nu är ju spjälsäng inköpt, babyskydd likaså (ska bara hämtas) och barnvagn bestämd. Sen igår var vi på Babyproffsens babykväll och "fyndade" en skötbädd med spöket laban på. Mer än så vart det inte, vi vet ju inte riktigt än vad vi vill ha och så där. Det var massor med folk som roffade åt sig både det ena och andra... men vi kända väl att vi har tid att gå i lugn och ro nån annan gång istället. Dessutom så är 25% rabatt inte så himla mycket om butiken har höga priser från början.
 
Vi bestämde oss för att en tur till Ikea och en till Ullared fick bli vår plan istället. Det är inte viktigt för oss att bebisens saker är av det allra senaste märket eller så heller. Det ska funka och vara lätt att tvätta typ.
 
Lakan till spjälsängen till exempel... vilka priser! Så vi får se hur vi gör med alla inköp, det lär nog bli lite pö om pö tänker jag :)

Glömde ju...

Glömde ju berätta! På lördagskvällen så fick jag ett mess från en bekant på FB där hon skrev att hon hade ett babyskydd som hon undrade om vi ville köpa. Det hade används för en resa och låg sedan dess i sin kartong. Det var med bas till bilen med och som sagt i princip nytt...
 
Lite bilder fick jag se och så där... frågade om priset. Det var lite mindre än halva priset! Så där ja! Vilket flyt :) Så nu har vi det spikat med, så bra!
 
Sen i veckan hade dom "Babykväll" på Babyproffsen så vi ska dit och kika lite på smått som man kan behöva. Det skulle vara väldigt bra rabatter på ganska mycket så det blir nog roligt.
 

Barnvagn bestämd!

I fredags var vi på Babyproffsen i stan och skulle kolla på barnvagnar. Det blev ett långt besök med mycket prat och frågor. Vi testade 4 vagnar i bilen och två av dem funkade. Men ingen kändes klockren i varken funktion eller storlek. En gillade jag väldigt mycket, den hette Emmaljunga Viking. Den var lite nättare och mindre än kolosserna som vi kikade på innan.
 
M gillade inte den alls, så det var inget alternativ. Det är viktigt för oss båda att det är en vagn som känns bra. Man lägger ju ganska mycket pengar på en vagn så det är viktigt att det känns bra! Jag har kunnat tänka mig en begagnad, men inte M. Han vill ha en ny så garantier och sånt fortfarande är ok. Och visst är det skönt med en ny som ingen annan grejat med, så är det ju.
 
Efter besöket på Babyproffsen så kände vi att det inte var nån som var helt bra. Jag har hela tiden gillat Kronans vagnar. Men så har jag sett en Kronan Duo... och den gillade jag inte. Kändes låg och ganska klumpig. På bild har jag sett en ny modell från dem som heter Kronan City. Den har svängbara stora hjul fram och är en lite mindre city-vagn, som ändå fungerar att köra på lite tuffare ställen.
 
Så på lördagen tog vi oss iväg till en annan babybutik i stan, där säljer dom Kronan, Bugaboo och nån mer vagn som jag inte minns namnet på. Det stod en grå Kronan City där och ganska direkt när vi tog fram den så tittade vi på varann och sa att vi gillade den. Sen började en lång stunds plockande, fällande, provande och grejande... säljare kom och gav mer info och vi fick höra en massa saker som var trevligt att höra. Garantitiden var 1 år och inte 6 månader som på de flesta andra vagnar till exempel. Trevligt!
 
Eftersom vi testat ett antal vagnar i bilen redan så frågade vi om vi fick testa även denna i bilen. Vi har en kombi, men en ganska liten kombi så det måste vara en vagn som blir ganska liten och inte för hög. Vi tog isär chassit och liggdelen, det är ju ändå den som tar störst plats så vi testade med den.
 
Chassit gick hur lätt som helst in på tvären, liggdelen var jätteenkel att lägga ovanpå. Sen fick jag ett infall... testa den på längden (alltså lägga chassit längs med bilen i bakluckan, så den tar upp typ halva utrymmet). M provade och den gick in! Visserligen med att fälla in handtaget helt, men ändå. Där och då insåg vi att detta var den vagn vi ville ha. Oavsett om vi byter bil eller inte framöver så kommer denna vagn passa. Den blir precis så liten som vi vill och både ligg- och sittdel kommer få plats hur bra som helst.
 
En bonus är att jag tycker att vagnen har en design som är precis jag. Den tilltalar mig massor! Så här ser den ut, för den som inte vet:
 
 
Vi kommer välja en annan färg dock, vi gillar denna:
På fredagen gick jag runt och sa till M: "Hur ska vi kunna välja?" Och på lördagen så var det bara SÅ klart! Underbart att ha det bestämt. Nu väntar vi nog till efter ultraljudet om två veckor att boka den. Men sen så!
 
 

Första inköpet!

Vi köpte första grejen igår... en spjälsäng! Lite läskigt men spännande med! Jag har kollat lite på blocket då och då fär att se om nåt fynd dyker upp. Och så var den där! En svart spjälsäng, i princip ny och med madrass  till. Dom som sålde den hade bara använt den sparsamt, deras lilla tjej ville inte sova i den. Så den var nästan helt ny :)
 
Kändes kul att hitta precis det vi velat ha och till en tredjedel av priset. Onödigt att betala mer än nödvändigt om man inte beöver. Nu står den omonterad i hörnet där den ska stå sen och det känns liye märkligt. Men kul med!
 
Jag har tänkt att sen om vi får reda på vilket kön det är på det lilla pyret så ska jag se om det finns nåt lite bra klädpaket med neutrala kläder på blocket. Man kan ju använda lite vad som där i början, spelar ju ingen roll. Dom växer ju ur kläderna så fort ändå. Och vet man vilket kön det blir kan man ju köpa paket som har lite färg med. Jag har iofs inga problem att klä en pojke i rött till exempel, men klänning kanske man inte vill klä en pojke i.
 
Magen växer så sakteliga tycker jag, det går inte att dölja längre. Men det är ett tag tills den tar ordentlig plats. Känner sällan av illamåendet längre, det är SKÖNT!
 
Men jag har haft ganska mycket ont i huvudet på sista tiden dock Inte lika kul. Och för ett par dagar sen började jag vakna av att händerna domnar och jag måste vika på dem. Har inte tänkt så mycket på det, men natten till igår var det ganska illa så jag bestämde mig för att ringa barnmorskan och fråga lite om det. Hon svarade att man kan få nåt som heter "karpaltunnelsyndrom". Då domnar man i fingrarna och tappar känsel i dem. Det är nån nerv som kommer i kläm i handleden på nåt vis, så får man dessa symtom. Jag domnar dock upp i underarmen så hon var lite orolig att det var nån kota i ryggen som låg och tryckte på nån annan nerv.
 
Så hon ordinerade att ta kontakt med husläkaren för att kolla ryggen och eventuellt få remiss till nån specialist. Mest för att vara på den säkra sidan. Sen om det inte visar nåt kunde man prova med skenor för handlederna, då hålls dom raka och den där nerven får vara i fred. Vi får väl se lite vad det blir av det. Men givetvis så var det inte lika illa nu i natt... så jag struntade i att ringa VC idag. Ska göra det imorgon tänker jag.
 
Det är ingen lek att vara gravid hörrni! Hahahaha! Krämpor och grejer mest hela tiden. Och då har säkerligen inte det värsta dragit igång än :)
 
 
 

Svårt att vänja sig!

Jag har börjat få bebismage nu. Inte så spänd och stor så klart, men ändå mer distinkt "mage". Men det är svårt att vänja sig att inte gå och dra i kläderna och försöka dra in magen. Jag har ju nästan hela livet levt med att ha lite komplex för min mage... tyvärr. Även som liten, ung och nu som vuxen är det en kroppsdel som alltid haft lite put oavsett vikt.
 
Minns när mamma tvingade mig att gå på gymnastik... då skulle man ha en gymnastikdräkt med en HEMSK volang på. Usch! Och jag minns hur jag tyckte att det var så förnedrande att ha den där tajta dräkten på mig och jag minns hur jag skämdes för min mage. Tråkigt, men sant. I övrigt har jag nog inte haft så mycket komplex egentligen. Men magen är en svår del på mig.
 
Och nu är det lixom omöjligt att dölja den! Den går inte att dra in eller att skyla nåt vidare med kläderna. Och det känns jätteovant! När jag ser mig själv i ett skyltfönster eller så, så hajar jag till och tänker att jag blivit tjock (igen). Men så kommer jag på att just denna gång är det helt enligt planen att bli tjock :) Men det är svårt att få bort tankarna. Jag känner mig plufsig och så där, inte så jättegravid än. Men jag märker att det faktiskt är mer än semlor och hamburgare i magen!
 
Jag mår ganska bra just nu. Illamåendet kommer allt mer sällan, det är skönt. Men trött är jag, fast inte lika mycket som förr. Så det känns ok. Huvudvärk har jag fått lite mer av och det har jag läst mig till att man kan få av den ökade blodvolymen. Men än så länge har det bara varit ett fåtal gånger som jag tyckt att jag behövt ta en tablett. Försöker undvika det i den mån det går.
 
Snart börjar pollensäsongen, kan ju bli intressant då man tydligen inte ska ta antihistaminer när man är gravid. Ska ringa och kolla det med barnmorskan tänkte jag. Det kan ju annars vara rätt jobbigt vissa år och detta året är nog ett sånt. Men men, inte ta ut det i förskott :)
 

KUB-test och polyp

Förra veckan var vi på KUB-test. Jag hade sett fram emot att få se Knodden igen, men var faktiskt inte så himla nervös. Jag tror att M var mer nervös faktiskt. Sköterskan var väldigt lugn och pedagogisk. Hon berättade vad hon skulle göra och vad som skulle hända. Sen fick jag lägga mig på britsen. Det var ett himla kladdande med gelé och UL-prylen.
 
Vi fick se armar, ben huvud och allt :) Lilla plutten! Den for runt och ville inte ge en profilbild alls, men sköterskan fick de bilder hon behövde i alla fall. Vi fick också två bilder, men dom är inte så himla bra så jag hoppas vi får bättre bilder på RUL:et sen.
 
Sen matade hon in alla siffror i sitt program och fick ut en siffra för alla de tre trisomierna. Alla var det låg risk på, så det var skönt! M andades ut och slappnade av, han hade varit lite spänd på morgonen! Vi fick ny tid till RUL och så åkte vi hem. M pratade på vägen ut till bilen om att han nu fattade mer och mer att det SKULLE bli en bebis. Att detta med KUB hade varit lite som en hållpunkt för honom. Söt!
 
För mig har det varit mer verkligt sen vi var på kliniken efter blödningen. Då såg man ju ett det var en människa där inne. Helt fantastiskt egentligen! Igår var det dessutom återbesök hos min läkare för att kolla hur det såg ut efter blödningen. Det såg fint ut. Moderkakan låg fortfarande lite för mynningen till livmodern, men den hade flyttat sig i alla fall. Så läkaren trodde att det skulle flytta sig mer allteftersom tiden går. Så då håller vi tummarna för det.
 
Sen såg hon tydligen en polyp, en liten utväxt av slemhinnan från livmodern. Såna brukar man ta bort, men inte om man är gravid. Så den får jag dras med tills efter förlossningen. Inget farligt men den kan blöda lite under vägens gång nu, så det får man väl vara beredd på. Skönt ändå att man får vet det tycker jag, även om jag helst av allt inte skulle velat haft nån polyp alls så klart.
 
Men den lilla parveln for ju runt där inne och viftade på. Tänk va... så underbart! Så nu siktar vi in oss på RUL i början på april :)

Full rulle!

Ja nu har det varit full rulle under ett tag. Vi har flyttat, hunnit vara på KUB och nu är jag tillbaka på jobbet igen. Flytten känns hur bra som helst! Vi båda tycker det är jättestort och fint i nya lyan :) M är lite mer bortskämd med detaljer än vad jag är, typ köksluckor som är lite sneda och så. Så han har gått runt och ojjat sig lite över det, men jag tycker det är jättefint!
 
Just nu är prio för mig att packa upp lite i köket och även i garderoberna så man kan börja leva lite normalt. Nu är det mesta en enda röra faktiskt. Så ikväll blir det lite sånt för mig tror jag. M håller på och skruvar ihop garderober så han kommer säkert fortsätta med det lite grann. Jag kan ju tyvärr inte hjälpa till så mycket mer än att skruva lådor och hålla lite. Lyfta och bära får jag inte.
 
Jag ska berätta mer om KUB-testet sen, det tar jag i ett eget inlägg. Men det gick fint i alla fall :) Väldigt skönt!
 
Sen kom en liten bomb på jobbet med. Jag blev bortplockad från mina arbetsuppgifter på dagen då min närmsta chef var trött på att jag jobbade för mycket. Hon sa stop och sa till ledningsgruppen att nu skulle hon ha mig till andra saker. Dom fick lösa det lite som dom ville, men jag skulle inte jobba ihjäl mig och nu fick det vara nog. Tack för det chefen! Jag har jobbat lite under två olika chefer så nu blev den ena sur på att det inte fungerade som det var sagt. Skönt!
 
Det var en lättnad för jag har känt att det inte fungerar att ha det som jag har haft det. För mycket övertid och stress hela veckorna. Så blev det. Så nu hoppas jag det kommer fungera bättre :)
 
Imorgon blir det återbesök hos läkaren som kollade mig efter blödningen, det är lite kul. Då får vi se Knoddas igen :) Bilderna från KUB blev inte så bra så vi hoppas att vi kan få med oss en imorgon istället. Men vi får se, det är ju inte därför vi ska dit så vi får se om det blir nån bild eller inte. Kan tänka mig att läkaren mest kollar så saker och ting ser bra ut och så, inte försöker få nån bra bild på bebisen. Tänker inte tjata heller, dom är så himla bra där på kliniken så jag ska vårda den kontakten väl!
 

bebisfrot.blogg.se

Tankar och funderingar kring bebislängtan...

RSS 2.0