Hade några dåliga dagar...

Ja det kom lite så där utan förvarning. Kände mig nere, otillräcklig och deppig. Tänker på att det börjar bli verkligt att vi ska bli föräldrar. Kommer jag att orka? Kommer jag klara det? Räcker man till för två små? Har känt det lite som om jag tappar kontrollen. Det är så mycket som ska ordnas och fixas med känns det som.
 
Och flytta mitt upp i allt. Jo jag kände att det blev lite mycket. Dessutom så mår jag si så där i kroppen. Tungt, ont, spänner i kroppen och illamåendet som inte ger sig.
 
Men så ringde jag kuratorn en kort sväng. Mest för att höra av mig då jag sagt att jag skulle göra det. Hon blev jätteglad och frågade hur jag hade det. Vi pratade kort om allt och hon sa att ALLA mammor går igenom det som jag går igenom och att det är helt normalt. Normalt att reflektera över livet och ur det kommer att bli framöver. Så jag kände mig lite lättare till mods efter det.
 
Men så klart tänker jag och funderar. Känns stort och ogreppbart.
 
 

Magen växer och det sparkas på :)

Ja jag tycker att magen tar tillväxt skutt lite lagom ofta nu. Vissa dagar är jag STOR på kvällen, men på morgonen lite mindre igen. Jag känner de små parvlarna oftast på morgonen när jag vaknar och på kvällen när jag ligger/sitter i soffan.
 
Det börjar bli tungt tucker jag. Knäna känner jag av nu och även rygg. Fogarna värker och det kommar sammandragningar när jag gör nåt lite mer ansträngande. Det är väl bara att accepera att det är som det är och försöka ta det lugnt. Illamåendet är kvar men lite mindre och mer sällan. 
 
Vi har beställt vår barnvagn nu iallafall, det känns lite läskigt! Det blev en Bugaboo Donkey Twin med Petrol Blue som toppfärg. Den ser ut så här:
Vi är nöjda med valet trots att det är en av de dyraste vagnarna. Jag tycker inte att det är den finaste alls, designen är inte min stil. Många tycker att det är den absolut snyggaste vagnen, men jag gillar Emmaljungas bättre och även Kronans. Men men, nu fick det praktiska segra, denna var lättast och tar minst plats i bilen. Vi beställde den från Holland så den blir inte fullt så dyr som om vi köper den här i Sverige. Men fortfarande DYR!
 
Vi slog till på babyskydd, baser till bilen och adaper oxå. Som ett helt paket. Eventiuella tillbehör köper jag sen tänker jag. Jag vet inte vad jag vill ha och behöver än så jag tyckte det var onödigt att köpa bara för att ha. Kanske en mugg/flaskhållare är bra om man ska ut och gå och behöver ha dricka med sig. Även skötvästa så klart. Men jag behöver inte ha det i original som hör till vagnen. Finns ALLDELES säkert billigare varianter som funkar alldeles utmärkt.
 
Babyskydden vi valde heter MaxiCosi Cabriofix, ett lätt och smidigt babyskydd. Vi tänker på att man måste orka bära båda två ett tag iallafall. Typ till och från bilen mm. M valde färg på dem och det blev bruna, jättefina! Dom ser ut så här:
 
Det blir kanonbra tycker jag :) Inte bara svart till allting. Om jag hinner/kan/orkar så vill jag sy nåt som heter babywrap till babyskydden. Det är som en filt man lägger i och kan svepa om bäbisarna. jag tror kanske att jag satsar på lite tunnare såna, många är sydda i dubbel fleece, men eftersom jag kanske ska använda dem mer på sommaren/hösten så kanske tunnare flanell eller liknande passar bättre. Mer som en windstopper och mysfilt än som riktig värmare. Får se hur jag gör där...
 
Ska få låna symaskin av mamma så får vi se om jag klara ut nåt i syväg :)
 
Börjar förstå att man råder till att vara lite klar till vecka 25 typ, det är inte helt otroligt att man inte orkar knalla runt så mycket och handla prylar efter det!

bebisfrot.blogg.se

Tankar och funderingar kring bebislängtan...

RSS 2.0